Hledáte lehký a osvěžující letní předkrm? Zkuste tyto lahodné řecké rajčatové karbanátky ze Santorini! Snadno se připravují a neodolatelně chutnají, jsou tak ideální pro sdílení s přáteli a rodinou! Recept naleznete na našem webu.
Všechno nasypeme do mísy spolu s nasekanými bylinkami.
Přidáme vejce, jogurt, ocet, mléko a nahrubo nastrouhaný balkánský sýr.
Ochutíme solí a pepřem. Soli přidáme přibližně 1,5 lžičky a pepř podle chuti.
Nakonec přidáme hladkou mouku. Těsto by mělo mít konzistenci podobnou jako na lívance. Přidáme tak tolik mouky, kolik je potřeba, jelikož z některých rajčat může být trochu více šťávy, tak budeme potřebovat více mouky.
Těsto nechejme minimálně dvě hodiny odležet v lednici. Ale klidně i do druhého dne.
Teď máme dvě možnosti. První je, že budeme malé placičky smažit na rozehřáté pánvi s olivovým olejem nebo druhá možnost, vytvoříme si hromádky na plech, který vyložíme pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 230°C, dokud nebudou zlatavě hnědé.
Podáváme s masem, salátem, k vínu nebo i k pivu.
Dobrou chuť!
TIP: K placičkám se jako příloha skvěle hodí svěží hlávkový salát a dip připravený z bílého jogurtu, čerstvých bylinek, hořčice a koření.
Autor receptu
Blog Bohyně kuchyně odstartoval v roce 2012. Přináší inspiraci na každodenní vaření, slavnostní obědy, vymazlené dezerty, ale i tipy kde se dobře najíst a kam cestovat. Najdete na něm všechno k tomu, abyste se staly bohyněmi ve své vlastní kuchyni. Za octovými inspiracemi stojí jedna z duší blogu, Alena Kolaříková.