Hledáte inspiraci na zdravý a chutný podzimní oběd? Toto rizoto bude to pravé ořechové, je krémové, voňavé a plné chutí! Vyzkoušejte náš recept a a připravte si tuto podzimní delikatesu.
Dýni si očistíme a zbavíme semínek. Polovinu očistěné dýně si nakrájíme nahrubo, dáme na plech, osolíme a pečeme v předehřáté troubě, dokud dýně nezměkne.
Zbytek očistěné dýně si nakrájíme na kostičky přibližně 1x1cm. Dýni si opečeme na pánvi s olivovým olejem do zezlátnutí.
Šalotku i česnek nakrájíme nadrobno, přidáme na pánev a restujeme, dokud cibule nesklovatí.
Přidáme rýži uvařenou dle návodu a lehce zarestujeme. Postupně začneme přilévat zeleninovým vývarem. Osolíme a vývar doplňujte podle potřeby.
Upečenou dýni dáme do stolního mixéru společně s bílým vinným octem a rozmixujeme na pyré. Pokud bude potřeba, můžeme přidat trochu zeleninového vývaru, aby se dýně dobře rozmixovala.
Jakmile bude rýže hotová, stáhneme plamen na minimum. Přidáme cca 5 lžic dýňového pyré, tymián, máslo, nastrouhaný parmazán a vše dobře promícháme.
Rizoto podle chuti osolíme, opepříme, přidáme lžičku medu a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947