Jestli jste při vaření ještě nevyzkoušeli černou čočku, máme pro vás dobrý důvod, proč ji tentokrát zkusit. Důvodem je tento vynikající salát, kde spolu červená řepa, sýr feta a právě černá čočka tvoří delikátní gastronomický zážitek. Kombinace těchto chutí je návyková, ale v dobrém slova smyslu. V salátu totiž nenajdete nic, co byste si nemohli vychutnávat pravidelně.
Čočku uvaříme podle návodu na obalu a necháme úplně vychladnout.
Mezitím si připravíme zálivku. V misce smícháme balzamikový ocet, olivový olej, med a dijonskou hořčici. Podle vlastní chuti osolíme a opepříme.
Ve větší míse potom smícháme mix salátů spolu se zálivkou, přidáme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a okurku, a na půlky nakrájená rajčata.
Salát servírujeme do hlubokého talíře, přidáme na plátky krájenou vařenou červenou řepu s nadrobeným sýrem feta a čerstvými bylinkami.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.