Romana Böhmová

Salát s červenou řepou, čočkou a sýrem feta

Jestli jste při vaření ještě nevyzkoušeli černou čočku, máme pro vás dobrý důvod, proč ji tentokrát zkusit. Důvodem je tento vynikající salát, kde spolu červená řepa, sýr feta a právě černá čočka tvoří delikátní gastronomický zážitek. Kombinace těchto chutí je návyková, ale v dobrém slova smyslu. V salátu totiž nenajdete nic, co byste si nemohli vychutnávat pravidelně.

Bzenecký ocet Balsamico crema

Ingredience

Na 2 porce:

  • 100 g černé čočky beluga (v neuvařeném stavu)
  • 100 g mix salátů
  • 80 g sýru feta
  • 1 uvařená červená řepa
  • červené cibule
  • 6 cherry rajčat
  • salátové okurky
  • najemno nasekané bylinky (např. máta, šalvěj, estragon)

Na zálivku:

Příprava

  1. Čočku uvaříme podle návodu na obalu a necháme úplně vychladnout.
  2. Mezitím si připravíme zálivku. V misce smícháme balzamikový ocet, olivový olej, med a dijonskou hořčici. Podle vlastní chuti osolíme a opepříme.
  3. Ve větší míse potom smícháme mix salátů spolu se zálivkou, přidáme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a okurku, a na půlky nakrájená rajčata.
  4. Salát servírujeme do hlubokého talíře, přidáme na plátky krájenou vařenou červenou řepu s nadrobeným sýrem feta a čerstvými bylinkami.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.

Více jejích receptů

Romana Böhmová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu