Autor receptu
Kreativně zaměřená s láskou k vaření, ráda vymýšlí a realizuje nové recepty. Kombinuje nové suroviny, takřka každý recept si přetvoří k obrazu svému. Jediné co se snaží dodržovat jsou rodinné recepty.

Barbora Říhová
foodblogerka
Barbora Říhová
Povidla se dají připravit několika způsoby, ale péct je v troubě je ten nejsnazší. Požadovanou hustotu si můžete snadno regulovat – po 3 hodinách bude konzistence lehce tekutější, po 4 h už docílíte povidel, která se krásně udrží na lžičce, ale ještě nebudou úplně hutná, po 5 h budou povidla velmi hutná, jako ta z obchodu, taková už ani netřeba mixovat, stačí upečené švestky jen lžící rozetřít a rovnou plnit skleničky.
Dobrou chuť!
TIPY:
Skleničky na plnění je nutné, jako při každém zavařování, mít naprosto čisté a suché. Nejlepší je skleničky i víčka vyvařit a víčka navíc potřít alkoholem.
Povidla se dají připravit i jen ze samotných švestek, ale cukr je určitě lepší přidat, skvěle se ke švestkám hodí třtinový.
Ocet zvýrazní chuť a navíc zde funguje i jako konzervant. Pokud by na vás 50 ml na 1kg švestek bylo moc výrazné, uberte na 40 ml, ale rozhodně ne méně.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947