Ingredience
Na nálev:
- 3 litry vody
- 1 litr Bzeneckého kvasného lihového octa
- 12 dkg soli
- 28 dkg cukru
- 36 kuliček náhradního sladidla (např. Sacharinu)
- 10 bobkových listů
- 10 kuliček celého pepře
- 2 kousky celé skořice
- 2 hřebíčky
- 2 polévkové lžíce hořčičného semínka
dále:
- asi 15 kg okurek
- cibuli
- mrkev
- kopr
Příprava
- Připravíme nálev tak, že vodu, ocet a koření spolu 20 minut povaříme.
- Okurky narovnáme do sklenic, proložíme na kolečka nakrájenou mrkví, cibulkou a větvičkou kopru.
- Zalijeme nálevem, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80°C
autor: Lenka Juříková, Vracov
Redakce
archív bzenecké octárny
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947