Tento perfektní salát se krásně hodí, když máme na zahradě čerstvé zelené fazolky. Použít však můžete i mražené zelené fazolky, na chutí to nic nepokazí. Salát perfektně doladí zálivka z balzamikového octa. Množství vychází na 2-3 porce.
Zelené fazolky si uvaříme ve vodě, kterou předtím lehce osolíme. Poté fazolky scedíme a necháme vychladnout.
Poté vezmeme konzervované fazole, které slijeme a propláchneme.
Červenou papriku zprudka spálíme ze všech stran dočerna na grilu, v troubě nebo nad plynovým hořákem. Poté papriku uzavřeme do krabičky a po přibližně deseti minutách krabičku otevřeme. Paprika změkne a slupka z ní půjde snadno oloupat.
Oloupanou papriku rozkrojíme a vyndáme jádřinec a nakrájíme na kousky. Vůbec nevadí, pokud nám na paprice zůstanou malé připálené kousky.
Následně si nakrájíme rajčata a cibuli.
Z oleje, octa, citrónové šťávy, cukru, pepře a soli uděláme zálivku, kterou poté nalijeme na zeleninu smíchanou s bylinkami a dobře promíchejte.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Založit si blog byl jeden z mých snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro mě a moje kamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.