Bistro 32

Fazolový salát s pečenými paprikami

Tento perfektní salát se krásně hodí, když máme na zahradě čerstvé zelené fazolky. Použít však můžete i mražené zelené fazolky, na chutí to nic nepokazí. Salát perfektně doladí zálivka z balzamikového octa. Množství vychází na 2-3 porce.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • 200 g čerstvých zelených fazolí
  • 200 g konzervovaných černých fazolí (lze zaměnit za červené)
  • 100 g konzervovaných bílých fazolí
  • 1 červená paprika (případně hotová pečená a naložená paprika)
  • 2 rajčata
  • 1 malá červená cibule

Zálivka:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa Bzenecký ocet
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • půl lžičky cukru
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • volitelně: čerstvá petrželka nebo pažitka

Příprava

  1. Zelené fazolky si uvaříme ve vodě, kterou předtím lehce osolíme. Poté fazolky scedíme a necháme vychladnout.
  2. Poté vezmeme konzervované fazole, které slijeme a propláchneme.
  3. Červenou papriku zprudka spálíme ze všech stran dočerna na grilu, v troubě nebo nad plynovým hořákem. Poté papriku uzavřeme do krabičky a po přibližně deseti minutách krabičku otevřeme. Paprika změkne a slupka z ní půjde snadno oloupat.
  4. Oloupanou papriku rozkrojíme a vyndáme jádřinec a nakrájíme na kousky. Vůbec nevadí, pokud nám na paprice zůstanou malé připálené kousky.
  5. Následně si nakrájíme rajčata a cibuli.
  6. Z oleje, octa, citrónové šťávy, cukru, pepře a soli uděláme zálivku, kterou poté nalijeme na zeleninu smíchanou s bylinkami a dobře promíchejte.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Založit si blog byl jeden z mých snů. Ze začátku měl fungovat hlavně jako kuchařka pro mě a moje kamarády, kde bude všechno pěkně pohromadě sepsáno a nafoceno. Do té doby to totiž vypadalo asi takhle: jeden sešit se spoustou heslovitě popsaných papírků a v počítači stovky fotek různých jídel, která jsem kdy uvařila. Samozřejmě ve všem strašný zmatek. Nejsem kuchař, nejsem ani fotograf. Přes to všechno mě hrozně moc baví vařit, fotit a sepisovat recepty na svůj blog, který je mým velkým koníčkem a kde najdete recepty z naší domácí kuchyně.

Více receptů autora

Bistro 32

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu