Redakce
Domácí majonéza
Máte rádi majonézu? Této domácí se žádná z obchodu nevyrovná!
Ingredience
- 1 špetka sůl
- 2 lžičky hořčice
- 1 špetka mletý černý pepř
- 2 lžíce Bzenecký vinný ocet kvasný z bílého vína
- 2 ks vejce
- 1 špetka cukr
- olej
Příprava
- Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
- Do mixéru dáme 2 celá vejce, hořčici, špetku cukru, soli, mletého pepře a mixujeme.
- Přitom víčkem přiléváme tenkým pramínkem olej. Během mixování přidáme 2 krát 1 lžíci vinného octa.
- Hotovou majonézu dochutíme ještě hořčicí, cukrem, octem a podobně.
- Pokud chceme tatarskou omáčku, přidáme jemně nakrájenou cibuli a sterilované okurky.