Bára Navrátilová

Domácí kimchi

Tato tradiční korejská příloha rozhodně stojí za vyzkoušení! Svou pikantní chutí potěší milovníky pálivého jídla. Připravte si ho doma s tímto receptem.

BIO kvasný jablečný ocet

Ingredience

  • 1 ks čínského zelí
  • ½-1 balení ředkviček
  • 3 ks mrkve
  • 3 ks jarní cibulky
  • 5 stroužků česneku
  • čerstvý zázvor podle chuti 
  • 3 PL jablečného octu
  • 1 PL sójové omáčky
  • 2 PL arašídového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 2 ks chilli papriček
  • sůl

Příprava

  1. Čínské zelí si rozdělíme podélně na čtvrtiny a poté je nakrájíme na větší proužky. Zelí v misce prosolíme a necháme stranou alespoň 30 minut, aby pustilo přebytečnou vodu. 
  2. Mezitím si nakrájíme omyté ředkvičky na tenké plátky, jarní cibulku a smícháme s nastrouhanou mrkví.
  3. V misce si připravíme nálev. Nadrobno si nakrájíme chilli papričky, nastrouháme zázvor a smícháme je s drceným česnekem, sójovou omáčkou, jablečným octem, arašídovým olejem a medem. 
  4. Kimchi necháme odležet alespoň 2 dny, ideálně týden a můžeme podávat!

Dobrou chuť!


Autor receptu

Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.

Více receptů autora

Bára Navrátilová

recepty pro sociální sítě a blog


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu