Tato tradiční korejská příloha rozhodně stojí za vyzkoušení! Svou pikantní chutí potěší milovníky pálivého jídla. Připravte si ho doma s tímto receptem.
Čínské zelí si rozdělíme podélně na čtvrtiny a poté je nakrájíme na větší proužky. Zelí v misce prosolíme a necháme stranou alespoň 30 minut, aby pustilo přebytečnou vodu.
Mezitím si nakrájíme omyté ředkvičky na tenké plátky, jarní cibulku a smícháme s nastrouhanou mrkví.
V misce si připravíme nálev. Nadrobno si nakrájíme chilli papričky, nastrouháme zázvor a smícháme je s drceným česnekem, sójovou omáčkou, jablečným octem, arašídovým olejem a medem.
Kimchi necháme odležet alespoň 2 dny, ideálně týden a můžeme podávat!
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.