Bára Navrátilová

Butter chicken

Výborná indická pochoutka, kterou jsme obohatili trochou červeného vinného octa a skvěle ji doplníte domácím naanem nebo basmati rýží!

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

  • dvě kuřecí prsa
  • olej

Na maso:

  • 1 čl soli
  • 1 čl pepře
  • 1 čl kurkumy
  • 1 čl kajenského pepře

Do omáčky:

  • bílá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 čl kurkumy
  • ½ čl kardamonu
  • 1 čl římského kmínu
  • 1 čl garam masala
  • 1 čl skořice
  • 1 PL červeného vinného Bzeneckého octa
  • kajenský pepř dle chuti
  • 1 balení propasírovaných rajčat
  • 1 smetana ke šlehání
  • máslo

Příprava

  1. Nejprve si nakrájíme kuřecí prsa na kostičky, obalíme v koření na maso a necháme odpočívat alespoň 15 minut.
  2. Poté si v pánvi na oleji maso orestujeme a dáme ho stranou.
  3. Do stejné pánve si dáme orestovat nakrájenou cibuli. Přidáme také česnek, všechno koření do omáčky a promícháme. Poté dáme kostičku másla, rajčata, vinný ocet a smetanu. Zamícháme a necháme probublat.
  4. Poté přidáme orestované kuřecí kousky, máslo na zamáslování a necháme probublat.
  5. Omáčku můžete podávat s naanem nebo rýží.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.

Více receptů autora

Bára Navrátilová

recepty pro sociální sítě a blog


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu