Romana Böhmová

Těstovinový salát s cherry rajčaty

Tento těstovinový salát s cherry rajčátky, pistáciemi a parmazánem Vás učarují! Jsou jednoduché a chutné!

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • 250 g těstovin (např. fusilli)
  • 200 g cherry rajčat
  • 2 lžíce octa Balzamikový bzenecký ocet
  • 3 lžíce olivového oleje
  • hrst nasekaných čerstvých bylinek
  • 1 lžíce přepuštěného másla
  • 2 šalotky
  • hrst nasekaného listového špenátu
  • 1 zralé avokádo
  • 50 g nastrouhaného parmazánu + na posypání
  • hrst nasekaných pistácií
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. Těstoviny si uvaříme dle návodu (al dente). Propláchneme je studenou vodou a necháme vychladnout.
  2. Cherry rajčata si omyjeme, rozpůlíme a v misce smícháme s balzamikovým octem, 2 lžícemi olivového oleje a bylinkami. Rozložíme je na pečící papír a pečeme na 180 stupňů do lehkého zkaramelizování.
  3. Na přepuštěném másle vysmažíme najemno nakrájenou šalotku, přidáme na proužky pokrájený špenát. Vše krátce orestujeme, a podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Oloupané avokádo rozmixujeme tyčovým mixérem se lžící olivového oleje, smícháme s cibulkou se špenátem, přidáme strouhaný parmazán a vychladlé těstoviny. Vše promícháme.
  5. Servírujeme posypané parmazánem, nahrubo nasekanými pistáciemi a pečenými cherry rajčaty.

Autor receptu

Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.

Více jejích receptů

Romana Böhmová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu