Redakce

Sterilované okurky

Okurková sezóna je tu a my si je jdeme společně připravit!

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

Na nálev:

  • 3 litry vody
  • 1 litr Bzeneckého kvasného lihového octa
  • 12 dkg soli
  • 28 dkg cukru
  • 36 kuliček náhradního sladidla (např. Sacharinu)
  • 10 bobkových listů
  • 10 kuliček celého pepře
  • 2 kousky celé skořice
  • 2 hřebíčky
  • 2 polévkové lžíce hořčičného semínka

dále:

  • asi 15 kg okurek
  • cibuli
  • mrkev
  • kopr

Příprava

  1. Připravíme nálev tak, že vodu, ocet a koření spolu 20 minut povaříme.
  2. Okurky narovnáme do sklenic, proložíme na kolečka nakrájenou mrkví, cibulkou a větvičkou kopru.
  3. Zalijeme nálevem, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 80°C

autor: Lenka Juříková, Vracov



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu