• No products in the cart.
Proceed to Checkout

Recepty

Talianska omáčka

INGREDIENCIE:

  • 1 lyžička čierneho mletého korenia
  • Bzenecký vínny ocot kvasný z bieleho vína
  • 8 dkg želírovacieho cukru
  • 4 kocky hovädzej polievky
  • ½ lyžičky mletej sladkej papriky
  • 50 dkg cibule
  • 3 ks bobkového listu
  • 3 kg paradajok
  • 5 strúčkov cesnaku
  • 30 dkg červenej papriky
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 3 ks klinčekov
  • 1 lyžica Pektogelu

POSTUP:
Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Klinček v mažiari rozpučíme. Nakrájané paradajky, papriky a cibuľu dusíme asi 30 minút. Cesnak popučíme so soľou, vmiešame do zmesi a dusíme ešte 15 minút. Zmes prepasírujeme, pridáme želírovací cukor, polievkové kocky a korenie. Zmes vydusíme na polovicu obsahu. Potom ešte pridáme 1 lyžicu kryštálového cukru s Pektogelom. Taliansku omáčku plníme do pohárov a krátko v rúre na plechu s trochou vody sterilizujeme.

Zdroj: www.recepty.vareni.cz

Scroll to top