Redakce

Sulc

Pojďme si připravit tuto pochoutku!

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

  • 4 listy bobkový list
  • 4ks vepřové nožky
  • 4ks velké cibule
  • 1ks vepřové koleno
  • 1lžička sůl
  • Bzenecký kvasný lihový ocet
  • 1 lžička mletý černý pepř

Příprava

  1. Koleno, nožičky a bobkový list vložíme do vody a společně vaříme tak dlouho, až maso samo odpadává od kosti.
  2. Maso z vody vyjmeme, ale vývar nevyléváme. Měkké maso nasekáme na menší kousky.
  3. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Maso smícháme s cibulí a podle chuti přidáme sůl a pepř.
  4. Směs dáme do pekáčku, zalijeme vodou, ve které jsme vařili maso, ochutíme octem, dobře promícháme a sulc uložíme do chladu ztuhnout.
  5. Po ztuhnutí krájíme sulc na plátky a bez ochucovadel jej můžeme podávat. Sulc je nejlepší s čerstvým měkkým chlebem. 

Dobrou chuť!



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu