Redakce
Gazpacho
Tato skvělá italská pochoutka Vás velmi mile překvapí.
Ingredience
- 200 g veky
- 100 ml olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- špetka kmínu
- 750 g rajčat
- 1 okurka
- 1 zelená paprika
- sůl
- 2 lžíce Bzeneckého vinného octa z červeného vína
Příprava
- Z veky odkrojíme 1/4 a zbytek rozdrobíme do misky a pokapeme olivovým olejem.
- Přidáme utřený česnek. Posypeme kmínem, promícháme a asi 30 min necháme odpočinout.
- Mezitím spaříme a oloupeme rajčata. 1/2 rajčat pokrájíme nadrobno, zbytek nahrubo.
- Oloupeme okurku, papriku očistíme a omyjeme. 1/3 nakrájíme na kostičky, zbytek na větší kusy.
- Nahrubo nakrájenou zeleninu i s chlebem roz¬mixujeme, poté prolisujeme sítem.
- Zalijeme 250 ml vody, ochutíme solí a octem z červeného vína.
- Nejméně na 1 hod. vložíme do chladničky.
- Zbylou veku nakrájíme na kostičky a dáme do misky.