• No products in the cart.
Proceed to Checkout

Recepty

Bzenecký ocet je tradičním základem na zavařování. Nakládané okurky byly u nás vždycky rodinným pokladem. Není nad ten zvuk, kdy se zakousnete do okurky, z které ještě skapává sladkokyselý lák, a ozve se typické křupnutí. Kyselé okurky jsou klasika a „svůj“ recept má mnoho z nás. Na ty doma zavařené nedáte dopustit, protože po pravdě – ty kupované – většinou nejsou ono. Chcete-li vyzkoušet ty osvědčené z jižní Moravy – s chutí do nich. A nejen do okurků. Rádi Vám předáme naše nápady, které jsme pro Vás vyzkoušeli v kuchyni naší či našich předků a vybrali jen ty nejlepší recepty na zavařování.

Bzenecký ocet je tradičním základem i pro nakládání. Nebojte se ponořit do octového nálevu nejen své oblíbené okurky, ale i další tradiční dobroty – hříbky, zeleninu, lusky, pikantí cibulky, feferonky či oblíbené utopence.

Uvítáme, když nám zašlete svoje nejlepší recepty a nápady na zavařování.

Inspirujte se v našem magazínu o vaření

Mnohé hospodyně používají pro zavařování i dochucení pokrmů jeden jediný typ octa – kvasný lihový. Pro dochucování však na trhu existují i vhodnější druhy – ovocné octy. Chcete se dozvědět víc? My ocet milujeme a píšeme pro vás o něm i magazín, ve kterém vás takřka každý týden inspirujeme novými recepty od oceňovaných českých food blogerek. Ale také radami a tipy na jeho využití v domácnosti, například při biologicky odbouratelném čištění.

Scroll to top