Redakce

Okurky bez zavařování

Okurky bez zavařování? Přesně tak! Pojďte je vyzkoušet!

Bzenecký ocet kvasný lihový

Ingredience

Na nálev:

  • 5 l vody
  • 28 dkg kostkového cukru - musí být, jinak se nálev zakalí
  • 152 tablet sacharínu
  • 4 sáčky deka
  • 1,1 l Bzeneckého kvasného lihového octa
  • nálev nevaříme, pouze pořádně mícháme, aby se cukr a sacharín rozpustily
  • Okurky
  • Mrkev na kolečka
  • Cibule na kolečka
  • Kopr
  • Vinný list
  • Nálev vystačí asi na 6 kg okurek

Příprava

  1. Omyté okurky naskládáme do libovolných lahví , proklademe mrkví,cibulí a dáme snítek kopru.
  2. Nahoru položíme 1-2 ks vinného listu/dle velikosti/.
  3. Zalijeme nálevem a zavíčkujeme. Nevaříme.
  4. Kdo má rád okurky ostřejší,může přidat feferonku.

Dobrou chuť!

autor: Růžena Býmová, Hodslavice okr. Nový Jičín



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu