Gabriela a Petr Ogurčákovi

Křenový dip - dresink

Skvělý dip, který se bude hodit jak k masu, tak k zelenině.

Bzenecký ocet jablečný

Ingredience

  • 30 ml bzeneckého jablečného octa
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 3 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého křenu.
  • 150 ml zakysané smetany
  • sůl a pepř

Příprava

  1. V malé mističce smícháme ocet, sůl, med a hořčici. Přimícháme najemno nakrájený křen.
  2. Následně přimícháme zakysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Dáme do uzavíratelné nádoby. Dip vydrží v lednici až 2 týdny.

Tip: funguje skvěle i jako dresink do řepového salátu. Stačí pouze nahrubo nastrouhat uvařenou řepu a přimíchat křenový dresink.


Autor receptu

Pohled na jídlo jim převrátila naruby kniha It starts with food (Jídlo na prvním místě). Začali si uvědomovat, jak obrovský vliv na lidské tělo mají potraviny, které jíme. Chtějí ukázat, že zdravé jídlo neznamená nudnou dušenou zeleninu bez chuti. Že zdravý talíř je mnohem chutnější než jídlo smažené, oslazené, apod. Nechtějí, ale nikomu říkat, co jíst, a co nejíst. Rádi by, aby každý na jejich blogu našel trochu inspirace, ať už je vegetarián, vegan, jí podle pravidel palea nebo primal, nejí lepek nebo cukr…

Více jejích receptů

Gabriela a Petr Ogurčákovi

foodblogeři


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu