Karolína Kounová Roubíčková

Jarní zelená polévka s octovými krutony

Krutony se skvěle hodí ke krémovým polévkám a dokážou ji skvěle ozvláštnit. Pojďte si je s námi udělat!

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

Na 2 porce:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 jarní cibulka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce bílého vinného octa z Bzence
  • hrst špenátu
  • hrst jarních bylinek (šťovík, libeček, mladá kopřiva, petrželka, pažitka a pampeliška)
  • 0,4l vývaru nebo vody
  • sůl a pepř
  • k servírování: 2 lžíce smetany, hrst mladého hrášku, zelené bylinky

na krutony

  • starší chleba
  • 2 lžíce bílého vinného octa z Bzence
  • 2 lžíce olivového oleje
  • nasekaný rozmarýn

Příprava

  1. Na olivovém oleji nechám zpěnit nasekanou jarní cibulku a česnek, přiliju vinný ocet a nechám odpařit.
  2. K cibulce a česneku nasypu nasekaný špenát a jarní bylinky, zaliju je vývarem a nechám vařit 10 minut.
  3. Polévku rozmixuju najemno a dochutím solí a pepřem.
  4. Na krutony nakrájím starší chleba na tenoučké plátky, na plechu s pečícím papírem je pokapu vinným octem, olivovým olejem a posypu rozmarýnem.
  5. Chleba peču v troubě na 180°C asi 10-15 minut do křupava.
  6. Polévku při servírování zakápnu smetanou, navrch nasypu mladý hrášek a přidám lístky bylinek, které jsem použila do samotné polévky.
  7. Podávám s octovými krutony.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více jejích receptů

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu