Romana Böhmová

Cibulovo-lilkový dip s vepřovou panenkou

Připravte si s námi dip, který se skvěle hodí nejen k panence!

Bzenecký ocet vinný bílý

Ingredience

Na 2 porce:

  • 5 plátků lilku (cca 1 cm)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce přepuštěného másla (příp. másla)
  • 3 střední cibule (pokrájené na půlkolečka)
  • 2 lžíce Bzeneckého bílého vinného octa
  • 150 g creme fraiche
  • čerstvý tymián

Příprava

Doba přípravy: 60 minut

  1. Plátky lilku si dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme zhruba 2 lžícemi olivového oleje, osolíme a opepříme. Dáme do trouby a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut. Zhruba v polovině doby lilky otočíme a pokapeme zbytkem oleje. Upečené lilky necháme vychladnout.
  2. Mezitím si připravíme cibulku. Na pánev si dáme přepuštěné máslo, nakrájenou cibuli a restujeme na středním stupni. Když nám začne cibule sklovatět, přidáme vinný ocet a osolíme a opepříme. Restujeme tak dlouho, dokud nemá cibulka zlatou barvu. Hotovou cibuli necháme vychladnout. Poté do ní přidáme creme fraiche a čerstvý tymián. Nakonec plátky lilku nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do dipu. Dip můžeme ještě podle chuti osolit a opepřit.
  3. Dip podáváme s vepřovou panenkou, kterou si nakrájíme na plátky.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Veškeré své poslání vidí v zajímavé práci, která ji naplňuje a neskutečně baví. A navíc dělá to, co každému člověku na světě může přinést lásku, protože jak všichni víme, „láska prochází žaludkem“. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni, abyste ji někomu předali, stačí jen přijít na chuť dobrému vaření a pravá láska může být na světě. Podívejte se na některé z jejích receptů a třeba si je zamilujete. A kdo ví, možná se díky nim zamiluje někdo do vás.

Více jejích receptů

Romana Böhmová

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu